Jdi na obsah Jdi na menu
 


obecné info, podmínky

Obecně platné informace k zájezdu

 

p1050526.jpg

 

Cena:  Pokud není výslovně uvedeno jinak, cena zahrnuje pouze náklady na dopravu a ubytování. Jedná se o nekomerční záležitost.

 

Ubytování: Poprad, poklidná čtvrt´ Spišská Sobota, asi 15min od centra. Bydlíme v soukromí  -  v rodinných domech , ve kterých je vždy určitá část vyčleněna pro ubytování turistů. Pokoje dvou, tří a čtyřlůžkové. Ubytovací možnosti jednoho domu většinou nepřekračují 8 lůžek.

Doprava: Autobusem po celou dobu zájezdu, tzn. na Slovensko a zpět  + každodenní rozvoz po horách dle programu a odpolední svoz zpátky do Popradu. Do hlavních turistických středisek a zpět se lze dopravit i samostatně místní hromadnou dopravou, která se nachází asi 15min. od našeho ubytování, ale tato možnost se využívá jen okrajově.

Strava: Stravu si zajišťujeme z vlastních surovin, ubytování umožňuje použít rychlovarnou konvici, vařič, ledničku a základní nádobí. Jedná se zejména o přípravu snídaně, popř. svačiny, protože přes den jsme v terénu, po túře bývá většinou čas na  návštěvu nějakého občerstvení a večer můžeme zajít "do města" na večeři. Přímo v místě ubytování podmínky na nákup potravin nejsou, v Popradě jsou sice určité, omezené možnosti nákupu potravin až do večerních hodin asi 20-25min. chůze od ubytování, ale to spíš v případě nouze. Lépe je využít času po túře a nakoupit v  běžných obchodech s potravinami přímo v horách v turistických střediscích.  

Další možnosti: Jako večerní relax, který přijde vhod zejména po náročné túře, lze navštívit aquapark, který máme přímo v Popradu, asi 10min od ubytování. Nachází se zde plavecký bazén 50m a venkovní bazény s termální vodou a různými atrakcemi a také možnost občerstvení.

Program obecně

1.den (středa)  Odjezd autobusem z Blanska do Popradu buď přes Drahanskou vrchovinu a Vyškov nebo přes Brno dle počtu účastníků.  Cestou větší přestávka spojená s vycházkou na protáhnutí v délce do 4hodin.

2 - 4.den (čt,pá,so) Turistika v okolí hlavních turistických středisek: Štrbského Plesa, Starého Smokovce a Tatranské Lomnice. Náš autobus nám umožní vyrazit na túru i z dalších výchozích míst. V horách se pohybujeme pouze po turisticky značených cestách. Každý si volí sám, neorganizovaně, dle svého zájmu a fyzických možností vycházky do tatranských dolin v délce 3-8hodin. Zdatnější mají možnost absolvovat túru o délce až 10hodin a navštívit tak nejvyšší partie Vysokých Tater s přechody sedel a výstupy na štíty.  Do programu zájezdu může být pro změnu zařazen i celodenní výlet s túrou v jiném pohoří.

 5.den (neděle)  Návrat do Blanska. Cestou opět větší zastávka s menší túrkou v délce do 4hodin a zastávku na oběd v restauraci.

 

 

Příspěvky

Obecné podmínky

21. 10. 2018